منتديات فيرس

كمبيوفيرس
 
الرئيسيةس .و .جبحـثالتسجيلالأعضاءالمجموعاتدخول

شاطر | 
 

 الكشرى المصرى

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
avatar

عدد الرسائل : 260
العمر : 43
تاريخ التسجيل : 04/04/2007

مُساهمةموضوع: الكشرى المصرى   الثلاثاء أبريل 10, 2007 6:42 pm

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اولا نسلق مكرونة صغيرة ونصفيها ونتركها على جنب
ثانبا نغسل العدس الاسود كويس ونصفيه وكذلك الارز
ثالثا نقطع بصلة متوسطة ونحمرها فى 3 ملاعق زيت ذرة كويس
نضف عليها حوالى 3اكواب ماء وعند الغليان نضع العدس
رابعا حينما يقارب العدس من الاستواء نضع الارز بحيث يتم الاستواء لهما معا طبعا نضبط كمية الماء والملح
خامسا نتركه يستوى ونعمل الصلصة حوالى نصف كيلو طماطم و10فصوص ثوم
نعصر الطماطم كالمعتاد نرفعها على النار نضع معها2 ملعقة زيت ونفرم الثوم ونضعه \ رشة ملح\ رشة فلفل اسود\ ؤشة بهار
تغلى ممكن نزود ربع كوب ماء وممكن لا ـــ عند الغليان نضع ملعقة خل ابيض \ رشة قرفة ونتركها تغلى ونطفى بعد دقيقة
سادسا نعمل الدقة
وهى عبارة ـملعقتين خل نصف ليمونة معصورة 5 فصوص ثوم مفرمين ناااعم جدا ملح رشة بهار رشة قرفة نصف كوب ماء ونقلبهم كويس مع بعض
سابعا مننساش نلقى نظرة على الارز و العدس ونهدى الناررر
نقطع بصلة شرائح رفيعة جدا جدا ونحمرها فى زيت حامى الى ان تقارب الاحتراق بس منحرقهاش ونرفعها على ورق المطبخ ونتركها\
اخيرا كل شئ جاهز نعمل الاطباق اولا الطبقة الاولى من الارز والعدس الثانية من المكرونة والتى سخناها والطبقة الثالثة برشة من البصل المتحمر والى الجانب طبق صغير به الصلصة واخر به الدقة وثالث به حمص الشام المسلوق والتبل بالليمون والكمون والملح الخفيف وبالهنا والشفا مقدما
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://compuvirus.yoo7.com
 
الكشرى المصرى
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات فيرس :: المنتدي الثقافي :: منتدي المطبخ العصري-
انتقل الى: